top of page

Elokuvailta Katukappelilla

 

Romanialainen pappi Richard Wurmbrand oli 14 vuotta vangittuna uskonsa tähden. Niistä kolme vuotta hän virui eristyssellissä hylätyssä psykiatrisessa vankilassa, jossa monet kristityt menettivät aikoinaan henkensä. 60-luvulla hänet lopulta vapautettiin.


Wurmbrandin elämästä on tehty elokuva, joka on kuvattu alkuperäisissä olosuhteissa Romaniassa. Kuvauspaikkoja oli myös eri puolilla Bukarestia, paikoissa, joissa Wurmbrandit asuivat ja työskentelivät. Eräänä̈ kuvauspaikkana oli sama vankila, jossa pastori Wurmbrand kärsi kidutuksista ja jossa hän joutui elämään eristettynä muusta maailmasta.


Vapauduttuaan Richard Wurmbrand perusti Marttyyrien Ääni -järjestön, joka alkoi auttaa vainottuja kristittyjä eri puolilla maailmaa. Järjestöjä perustettiin sen jälkeen useisiin maihin. Suomeen Marttyyrien Ääni perustettiin vuonna 1973. Wurmbrandin aloittama työ jatkuu yhä.

 

Richard Wurmbrandista kertova elokuva ”Kidutettu Kristuksen tähden” esitetään Karkkilan Helluntaiseurakunnan Katukappelissa (Helsingintie 50) tiistaina 10.3. klo 18:00. Elokuvan ikäraja on K-16. Ennen elokuvan alkua mahdollisuus kahvitteluun ja keskusteluun Marttyyrien Äänen toiminnanjohtaja Hannu Lahtisen kanssa 17:30 alkaen.


Tilaisuuden järjestävät Karkkilan Helluntaiseurakunta sekä Marttyyrien Ääni ry.

puffikuva_–_kopio_(Large).jpg
bottom of page